Julistus kannattajakuplan ulkopuolelta

Suomalaista urheilua ei ole olemassa. Useimmat urheilujoukkueet näkyvät vain kaikkein kiihkeimmälle kannattajaryhmälleen. Poikkeuksia toki löytyy, mutta he jatkavat voittokulkuaan, kun häviäjien liekit haihtuvat rajattomien mahdollisuuksien myrskytuulessa. Urheilumarkkinoinnin resurssien vähäisyys ei enää kelpaa tekosyyksi, koska sisällöstä on muodostunut normi. Missä, milloin ja miten ovat nyt niitä tyhmiä kysymyksiä, joiden olemassaolon opettaja kumosi ala-asteella.


Keskiössä on viihdyttävyys. Sana, joka kuulostaa monille vanhan ajattelutavan ristiretkeläisille jumalanpilkalta. Me olemme ensimmäisiä julkaisemaan lehdistötilaisuudet ja ottelukoosteet kaikkein nähtäville, mutta kannattajakuplan ulkopuolella elävälle ihmiselle ne ovat vain hiekanjyviä aavikolla.


Me tiedämme melko hyvin, mistä pidämme, mutta joinakin taianomaisina hetkinä altistumme asialle, josta emme edes tienneet pitävämme. Sisällön tehtävän on johdattaa ihminen syvemmälle aiheensa syövereihin, ja jos kaikki tähdet ovat paikallaan, sieltä ei ole enää palaamista. Ihmisten pitää altistua asialle, jotta heidän kiinnostuksensa herää. Suomen historiallista karsintapeliä Liechtensteinia vastaan katsoi pelkästään Neloselta yli miljoona ihmistä. Joka viides suomalainen ei ole kiinnostunut jalkapallosta. Altistumiselle joutumisen mahdottomuus ja ilmiön syntyminen keräsivät suomalaisten silmäparit ruutujeen ääreen perjantai-iltana.


Suomalainen urheilumarkkinointi antaa ihmisten huomiosta kamppaileville vastustajille tarpeettoman varaslähdön. Etumatka pitää kuroa umpeen, koska maaliviivalla on lopuksi vain yksi voittaja.

73 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki